Toont alle 3 resultaten

Universeel keukenmes van Diamant Sabartier

Het voordeel van een universeel keukenmes is dat deze wat dunner is dan een koksmes en toch nog wat lengte heeft. Vis, vlees en fruit snijden gaat gemakkelijk. Maar ook groente hakken is een appeltje/eitje. Dit mes heet niet voor niets universeel. Om grotere stukken kipfilet te halveren is dit ideaal. Het is dun zodat het gemakkelijk door het vlees snijdt. Het lemmet is niet hoog, dus er is weinig weerstand van het mes in het vlees. Omdat het wat dunner is dan een koksmes kun je ook gemakkelijker rondingen maken, het is wat gemakkelijker te sturen om ronde vormen. Zodat je niet te veel eraf haalt wat ten koste gaat van het vruchtvlees.

Met een universeel keukenmes kun je ook goed van voor naar achter snijden, maar je dient dan wel steeds de voorkant van het mes te verplaatsen naar achter. Als je bij een universeel mes je punt laat staan en gaat snijden, raken je knokkels te snel de plank en is de etenswaar niet helemaal doormidden. Als je meer van die techniek gebruik wilt maken dan is een koksmes meer geschikt.