Retourneren of ruilen bij Messenchef.nl

Waar moet mijn retourzending aan voldoen?

Je ontvangt je aanschafbedrag terug indien de producten ongebruikt en onbeschadigd én in de originele verpakking én binnen de bedenktijd van 30 dagen, aan ons worden teruggestuurd. Indien de verpakking van het product is beschadigd of ontbreekt, dan kunnen wij dit product niet meer als nieuw verkopen. Daarom ontvang je hiervoor 75% van het aanschafbedrag terug. Voor gebruikte en beschadigde producten verwijzen wij je naar de garantievoorwaarden. Hiervoor kunnen we helaas het aanschafbedrag niet vergoeden.

Hoe lang kan ik wachten met het terugsturen van een product?

Je kunt binnen 30 dagen je aankoop herroepen, zonder opgaaf van reden. Dit heet “zichttermijn”. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het artikel. Als je meerdere artikelen in één keer besteld hebt, kun je herroepen tot 30 dagen nadat je het laatste artikel hebt ontvangen. Na herroeping heb je nog 14 dagen om het artikel naar ons terug te sturen.

Een verkeerde uitvoering besteld of liever toch een ander type?

Dit is geen probleem. Bestel de gewenste product(en) via onze webshop. Wij hebben voldoende voorraad dus grijp je ook niet mis. Stuur vervolgens de producten die niet gewenst zijn retour, hiervan ontvang je het bedrag terug zodra wij deze ontvangen hebben. Gebruik hiervoor de standaardprocedure die hieronder vermeld staat. Bij ontvangst van de producten, ontvang je altijd een mail ter bevestiging.

Hoe stuur ik mijn zending retour?

Als je een product(en) retour wilt sturen, werkt dit als volgt:

  1. Stop het artikel, liefst in de originele verzenddoos, bewaar deze daarom voorlopig.
  2. Print ons retourformulier uit en vul deze zo volledig mogelijk in. Vergeet niet het ordernummer erbij te vermelden. Indien je geen printer ter beschikking hebt, gebruik dan de pakbon die bij de zending is meegekomen en vermeld daarop de reden van retour.
  3. Zorg ervoor dat je de verzenddoos goed afsluit.
  4. Zoek een dichtstbijzijnde Post.nl verzendpunt bij jou in de buurt via de volgende link: Post.nl-Locatiewijzer.
  5. De retourzending dien je zelf te frankeren. Laat je verpakking als brievenbuspakje frankeren, kosten hiervan bedragen €4,60. Bij zendingen waarin het in een grotere doos verpakt moet worden en het niet als brievenbuspakje retour kan, kun je dit als pakketje verzenden. De kosten van een pakket zijn €7,25.
  6. Na ontvangst van de retourzending zal deze beoordeeld worden. Indien er geen bijzonderheden zijn zal het resterende aankoopbedrag terug gestort worden.

Product retour gestuurd maar geen bevestiging ontvangen?

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Messenchef.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een verzendbewijs en bewaar dit goed. Mocht er na twee weken nog geen reactie zijn gekomen over de ontvangst van de terugzending neem dan contact op met onze klantenservice door ons te mailen naar info@messenchef.nl

 Zodat we samen tot een goede oplossing kunnen komen.

Hoe zit het met garantie?

Voor de artikelen die je bij ons koopt geldt de fabrieksgarantie. De termijn hiervan verschilt per fabrikant. Wij verkopen enkel kwaliteitsproducten, echter helaas is hier ook wel eens wat mis mee. Wij helpen je graag met het oplossen van een probleem. Indien je aanspraak wilt maken op de garantie van een product, neem dan contact met ons op.

Wij proberen altijd direct een oplossing te bieden bij een defect, kunnen we het telefonisch niet oplossen dan kun je het artikel naar ons opsturen. Vervolgens trachten wij het probleem zelf te verhelpen, wanneer dit niet gaat dan zorgen wij dat je product naar de fabrikant wordt opgestuurd. Indien reparatie niet mogelijk is, dan wordt het product vervangen of wordt er een oplossing voor je gezocht. Meer informatie over wat garantie inhoudt en wat er wel of niet onder valt vind je hier.

Een incompleet of beschadigd product bij ontvangst?

Ondanks dat wij alles in werking stellen om elke bestelling netjes, compleet en op tijd te leveren, kan het gebeuren dat er iets mis is met de bestelling.

Wij vragen je om dit zo snel mogelijk na ontvangst te melden bij onze klantenservice op info@messenchef.nl

. Wij zorgen er dan voor dat je zo spoedig mogelijk alsnog het gewenste product in goede staat ontvangt. Geef op het retourformulier duidelijk aan dat je een verkeerd of beschadigd product hebt ontvangen. De retourzending is dan uiteraard ook kosteloos.

Retourzendingen vanuit België?

Bij een retourzending vanuit België gelden andere retourvoorwaarden. De kosten voor de retourzending vanuit België zijn voor rekening van de koper. Dit vanwege de veel hoger verzend- en retourkosten.

Waar kan ik mijn retourzending naar toe sturen?

Je kunt jouw bestelling terugsturen naar:

Messenchef.nl
Fort Alexanderstraat 20
5241 XG Rosmalen
Nederland

Zorg dat bovenstaand adres duidelijk op de verzending zichtbaar is!

Hoe zit het met een deel van de zending terug te sturen?

Is er sprake dat er een deel van de zending terug wordt gestuurd dan kan het zijn dat je totale aankoop onder de €50,- valt. Dan is er geen sprake van gratis verzendkosten. Omdat de retourkosten wel voor onze rekening zijn verrekenen wij deze verzendkosten met de retourkosten. Uiteraard geldt dit niet als je al een ander product ervoor in de plaats hebt aangeschaft. Om te voorkomen dat dit fout gaat, is het belangrijk dat dit vermeld staat op het daartoe behorende retourformulier.

Hoe verloopt de terugbetaling?

Na ontvangst van de retourzending betalen wij alle ontvangen betalingen zo spoedig mogelijk terug. Dit duurt maximaal veertien werkdagen. (Mits de artikelen ongebruikt en compleet retour zijn).

Terugbetaling vindt plaats via dezelfde betaalmethode als waarmee de originele bestelling gedaan is. Onze klantenservice zal je daarover per mail informeren. Wij wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen en gecontroleerd hebben op gebruikerssporen.

Je kunt ook gebruikmaken van je herroepingsrecht indien je de koop wilt ontbinden. Gebruik hiervoor dit formulier: modelformulier herroepingsrecht

Mochten er andere vragen zijn omtrent garantie of onderhoud van producten dan kun je  kijken op de site of mailen via info@messenchef.nl.

En we zien jullie graag terug op onze website.