Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Koksmes van Opinel

Een koksmes van 20 cm wordt in de meeste keukens het vaakst gebruikt. Hiermee snijd je groenten, fruit, vlees, vis en zelfs kruiden heel fijn.

Iets groter dan de twee kleinere koksmessen is die met een lemmet van 23 cm. Hiermee kun je snel grotere porties eten bereiden. Ideaal voor grotere gezelschappen.

Een koksmes met een lemmet van 15 cm. Voor een koksmes is dat wat kleiner, maar dat heeft als voordeel dat je meer controle over het mes hebt. Als je wat kortere armen hebt is dit ook gemakkelijker om de swing van het snijden in een prettig ritme te kunnen doen. Wil je vooral grote groenten of vlees onder je koksmes, dan raden we een groter koksmes aan.

Door de ronding in het lemmet kun je de punt laten staan en de groenten of kruiden gemakkelijk klein snipperen. Doordat het lemmet van dit type mes hoog is komen je knokkels zo niet op de snijplank. Waardoor je je gehele product geheel doorsnijdt bij de snijbeweging. Daarnaast zorgt dit brede lemmet ervoor dat er gemakkelijk gesneden stukjes van de snijplank verplaatst kunnen worden in de pan of naar een bord.